Porrer med mynte og vagtelæg
Det smager af forår! Trine Hahnemann har taget forskud på de sprøde smagfulde porrer i denne lækre ret med mynte og vagtelæg.
4
Ingredienser
- 20 små spæde forårsporrer
- 2 skiver daggammelt brød
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hakket mynte
- 12 kogte vagtelæg.
- Dressing:
- 2 spsk dijonsennep
- 4 spsk vindruekerneolie
- 2 spsk eddike
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber.
- Pynt:
- violer
Sådan gør du:
- Damp porrerne i letsaltet vand i 3 minutter, skyl dem i koldt vand, og dryp dem derefter godt af.
- Skær brødet i små tern, og smuldr dem med hænderne. Steg „krummerne“ gyldne i olie på en pande, drys med salt og peber. Tag dem af panden, og køl dem ned på et stykke køkkenrulle. Når de er kolde, vendes de med mynte.
- Pil og halvér vagtelæggene. Anret porrerne på et fad, og fordel brødkrummer og æg henover.
- Pisk dressingen sammen, og fordel den jævnt over anretningen, og pynt evt. med violblomster.
- Tip: Kan du ikke få små porrer og anvender almindelige, kan du flække de dampede inden anretning. Eller bruge forårsløg.