Klassisk porretærte
Skøn opskrift på porretærte - tærten er vegetarisk, men du kan sagtens tilføje lidt hakket skinke eller bacon til porretærten, hvis du har lyst. Her får du opskriften:
Ca. 10 stykker porretærte
Total:45 minutter
Ingredienser
- Opskriften indeholder sponsorerede links
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- Dej til porretærte:
- 150 g smør
- 125 g hvedemel
- 75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
- ½ tsk fint salt
- 1 æg
- Fyld til porretærte:
- 5 porrer (ringe)
- 2 spsk smør
- 2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
- salt og frisk kværnet peber
- 3 æg (sammenpiskede)
- 2½ dl sødmælk eller fløde
- 50 g mild ost (revet)
Sådan laver du porretærte
- Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
- Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
- Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
- Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
- Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
- Krydr med timian, salt og peber.
- Tilsæt mælk eller fløde og æg.
- Sæt den forbagte tærteform på en bageplade, og hæld forsigtigt fyldet i.
- Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
- Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.
- ► En god foodprocessor gør den nemt at lave en god mørdej på ingen tid. Find den hos KitchenOne.dk
Lækkert tilbehør til din tærte
- Broccolisalat
- Tomatsalat
- Grønkålssalat
- Simple bønnefritter
11 madtærter for enhver smag
-
Asparges-minitærte
-
Små tærter med cheddar, bacon og bagte forårsløg
-
Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
-
Hjemmelavet tærte med broccoli og ricotta
-
Nem aspargestærte du hurtigt kan lave
-
Tærte med fennikel og bacon
-
Fuldkornstærte med laks og rødbede
-
Løgtærte med skinke og ost
-
Tærte: Galette med skinke & gedeost
-
Tærte med kylling og porre
-
Nem og lækker porretærte