Porretærte opskrift

Klassisk porretærte

Skøn opskrift på porretærte - tærten er vegetarisk, men du kan sagtens tilføje lidt hakket skinke eller bacon til porretærten, hvis du har lyst. Her får du opskriften:

Ca. 10 stykker porretærte

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Opskriften indeholder sponsorerede links
  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej til porretærte:
  • 150 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • ½ tsk fint salt
  • 1 æg
  • Fyld til porretærte:
  • 5 porrer (ringe)
  • 2 spsk smør
  • 2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
  • salt og frisk kværnet peber
  • 3 æg (sammenpiskede)
  • 2½ dl sødmælk eller fløde
  • 50 g mild ost (revet)

Sådan laver du porretærte

  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade, og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.
  11. En god foodprocessor gør den nemt at lave en god mørdej på ingen tid. Find den hos KitchenOne.dk

Lækkert tilbehør til din tærte

  1. Broccolisalat
  2. Tomatsalat
  3. Grønkålssalat
  4. Simple bønnefritter