Tunmousse

Prøv en smagfuld tunmousse

Madskribenten Julie Hey er aktuel med bogen HEY – hvad skal vi spise. Her får du hendes opskrift på tunmousse, der efter sigende skulle være vanedannede.

(Opskrift til 6-8 personer)

2 dåser tun i olie

100 g mayonnaise

1 spsk. cremefraiche 18%

1 spsk. tørret dild

2 citroner, økologiske

5 blade husblas

2 ½ dl piskefløde

1 bdt. kruspersille, ca. 75 g

Frisk dild til pynt

1 tsk. revet løg

Salt og peber

4 spsk. olivenolie 

1 springform, 20 cm i diameter

Pres olien fra tunen og mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, cremefraiche, tørret dild og saften fra en af citronerne. Smag til med salt og peber – tunblandingen skal være en anelse sur. Læg husblassen i ½ dl koldt vand i en lille gryde. Varm vandet op og smelt husblassen i vandet over svag varme under omrøring. Så undgår du, at husblassen klumper senere. Hæld den smeltede husblas i tunen og rør den hurtigt sammen. Pisk fløden til flødeskum og vend den i tunblandingen. Smør en springform med olivenolie og kom tunmoussen i. Glat moussen ud og lad den hvile med køkkenfilm over i køleskabet til næste dag.

Dagen efter: Tage tunmoussen ud af formen, vend den over på et fad og fjern springformens bund. Hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en kniv. Skyl den sidste citron og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt tunmoussen med citronskal og frisk dild og server den med citronbåde og evt. lunt flute eller ristet rugbrød.

Tip

Tunmoussen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Den kan også smøres i sandwichboller og tages med som madpakke.

Læs også: Gør dine grøntsager sjovere