Quiche med grønsager, ost og skinke

Quiche - Tærte med skinke og grøn salat

Lav en lækker tærte med skinke - her med en grøn salat med hjemmelavet dressing til. En quiche er en tærte uden låg, der er forbagt og herefter fyldt med æggemasse, kød (og eventuelt grøntsager) og bagt. Den kan spises som morgenmad, frokost eller aftensmad.

(4 personer)

Ingredienser

Tærtedej:

  • 100 g smør
  • 200 g mel
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt

Fyld:

  • 5 æg
  • 2 spsk. fløde
  • Salt og peber
  • 100 g kogt skinke
  • 100 g revet emmentaler
  • Hakket persille

Tilbehør - Grøn salat:

  • 125 g blandede salater
  • 1 spsk. balsamico
  • 4 spsk. olivenolie

  1. Tærtedej: Blend smør og mel sammen. Tilsæt æg og salt, og blend, til dejen samler sig. Form dejen til en kugle, pak den i film, og læg den på køl i ca. 30 min.
  2. Tænd ovnen på 200 gr. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg den udrullede dej i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel. Dæk kanterne til med sølvpapir.
  3. Bag bunden i 10 min. Afkøl bunden let på en bagerist.
  4. Fyld: Pisk æggene med fløde, salt og peber. Hæld æggemassen i tærten. Riv skinken i strimler, og fordel skinken på tærten. Drys med revet emmentaler.
  5. Sæt tærten på midterste ovnribbe, og bag tærten til æggemassen har sat sig, og overfladen er gylden. Pynt tærten med hakket persille.
  6. Salat: Skyl salaten, og kom den i en skål. Vend salaten rundt med balsamico og olivenolie. Krydr med salt og peber.