Rå grøntsager med dip

Rå grøntsager med dip

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • 600 g rå grøntsager (f.eks. blegselleri, gulerod, agurk, peberfrugt, blomkål, hjertesalat, cherrytomater og grønne asparges)
  • Grøn dip:
  • 200 g frosne ærter (optøede)
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk græsk yoghurt (eller cremefraiche)
  • 1 spsk lime- eller citronsaft
  • 1-2 forårsløg (finthakkede)
  • frisk mynte (eller koriander, finthakket)
  • salt og peber
  • Rød dip:
  • 100 røde peberfrugter (grillede, færdigkøbte)
  • 50 g lyst brød (uden skorpe)
  • 50 g valnødder (ristede)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 2-3 tsk ahornsirup (eller lys sirup)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager (eller stødt chili)
  • frisk koriander
  • salt og peber

  1. Rens grønsagerne og skær dem evt. ud i mindre stykker.
  2. Grøn dip:
  3. Kør ærter oghvidløg sammen i en foodprocessor og tilsæt yoghurt, limesaft, forårsløgog mynte. Smag til med salt og peber.
  4. Rød dip:
  5. Hæld væden fra peberfrugterne og kør dem sammen medde øvrige ingredienser i en foodprocessor. Smag til med salt og peber ogservér med friskhakket koriander.