Rå grøntsager med dip
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Ikke fryse-egnede
- Ingredienser:
- 600 g rå grøntsager (f.eks. blegselleri, gulerod, agurk, peberfrugt, blomkål, hjertesalat, cherrytomater og grønne asparges)
- Grøn dip:
- 200 g frosne ærter (optøede)
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk græsk yoghurt (eller cremefraiche)
- 1 spsk lime- eller citronsaft
- 1-2 forårsløg (finthakkede)
- frisk mynte (eller koriander, finthakket)
- salt og peber
- Rød dip:
- 100 røde peberfrugter (grillede, færdigkøbte)
- 50 g lyst brød (uden skorpe)
- 50 g valnødder (ristede)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 spsk citronsaft
- 2-3 tsk ahornsirup (eller lys sirup)
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager (eller stødt chili)
- frisk koriander
- salt og peber
- Rens grønsagerne og skær dem evt. ud i mindre stykker.
- Grøn dip:
- Kør ærter oghvidløg sammen i en foodprocessor og tilsæt yoghurt, limesaft, forårsløgog mynte. Smag til med salt og peber.
- Rød dip:
- Hæld væden fra peberfrugterne og kør dem sammen medde øvrige ingredienser i en foodprocessor. Smag til med salt og peber ogservér med friskhakket koriander.