Rabarber-fragilité med valnødder

Rabarber-fragilité med valnødder

Let og luftig flødeskumskage med vaniljebagte rabarberstykker og knasende sprøde valnøddebunde.

1 kage, 8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 40 min.
  • Valnøddebunde:
  • 200 g valnøddekerner
  • 3 spsk. mel
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 dl æggehvider (ca. 6 stk.)
  • 200 g sukker
  • Rabarber:
  • 400 g rabarber
  • 1 stang vanilje
  • 125 g sukker
  • Creme:
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche (38%)
  • 2 spsk. flormelis
  • Pynt:
  • flormelis

  1. Bunde: Rist valnødderne på en tør pande i ca. 5 min., til de begynder at dufte, og lad dem afkøle.
  2. Hak dem fint (evt. i en foodprocessor), og bland dem med sigtet mel og flormelis.
  3. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, til det bliver en tyk, blank og sej masse. Vend valnøddeblandingen i med en dejskraber.
  4. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir (30x40 cm), og bag kagebunden ved 140 grader varmluft i ca. 40 min.
  5. Rabarber: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem). Vend rabarber og vaniljestang med sukker i et ovnfast fad, og bag dem samtidig med bundene i ca. 20 min. Lad rabarberne køle af, og hæld dem i en sigte over en skål. Du kan nyde den afdryppede rabarbersaft med isterninger og iskoldt vand.
  6. Vend den bagte kagebund ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Træk det brugte bagepapir forsigtigt af, og skær kagen i 4 lige store bunde (ca. 10x30 cm). Lad dem afkøle på en rist.
  7. Creme: Mos vaniljekornene sammen med flormelis i en skål, og tilsæt fløde og cremefraiche. Pisk det til skum med en håndmikser.
  8. Læg en valnøddebund på et fad, og stryg et lag creme på. Drys med afdryppede rabarber, og læg en bund ovenpå. Gentag med creme og rabarber, og slut af med en bund. Pynt med sigtet flormelis, og skær¨kagen i portionsstykker med en savtakket kniv.