Rabarber-hindbær-tærte

Rabarber-hindbær-tærte

Kombiner hindbær og rabarber i denne lækre tærte

(1 tærte til 8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: 1 time
  • Koge/bagetid: 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Dej:
  • 225 g hvedemel
  • 100 g durumhvedemel
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • 2-3 spsk iskoldt vand
  • Fyld:
  • 500 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 250 g friske hindbær
  • 3 spsk majsstivelse
  • Pensling og drys:
  • 1 æg
  • lidt perlesukker
  • Tilbehør:
  • ¼ l piskefløde eller ½ l vaniljeis

  1. Dej: Bland de 2 slagsmel med sukker og salt og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisketæg og iskoldt vand. Form dejen til 2 plader (den ene lidt større end den anden), pak dem ind og sæt dem i køleskabet min. 1 time.
  2. Fyld: Vask rabarberne og skær dem i 3 cm lange stykker. Vend dem sammen med sukker i en gryde og lad dem trække 20-30 min. – til saften er trukket ud. Sæt gryden over varmen og kog det igennem et par min.
  3. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og rør det i rabarberne. Kog det igennem 1 min. ogtilsæt hindbærrene. Giv det et hurtigt opkog og hæld det straks i en skål til afkøling.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Rul den store dejplade ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dej. Pensl den indvendigtmed sammenpisket æg og sæt den i køleskabet.
  6. Saml dejresterne sammenmed den andendejplade og rul ud.Skær dejen i 1 cm brede strimler. Fordel frugten i den rå tærtebund oglæg dejstrimlerne over frugten i rudemønster.Tryk dem godt til i kanten.Pensl med æg og drys med sukker.
  7. Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. – til dejen ergylden, og frugten bobler.Stil den til afkølingpå en rist.
  8. Server tærten lun eller helt afkølet med flødeskumeller vaniljeis.