Rabarber-hindbær-tærte
Kombiner hindbær og rabarber i denne lækre tærte
(1 tærte til 8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: 1 time
- Koge/bagetid: 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- Dej:
- 225 g hvedemel
- 100 g durumhvedemel
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 150 g koldt smør
- 1 æg
- 2-3 spsk iskoldt vand
- Fyld:
- 500 g rabarber
- 150 g sukker
- 250 g friske hindbær
- 3 spsk majsstivelse
- Pensling og drys:
- 1 æg
- lidt perlesukker
- Tilbehør:
- ¼ l piskefløde eller ½ l vaniljeis
- Dej: Bland de 2 slagsmel med sukker og salt og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisketæg og iskoldt vand. Form dejen til 2 plader (den ene lidt større end den anden), pak dem ind og sæt dem i køleskabet min. 1 time.
- Fyld: Vask rabarberne og skær dem i 3 cm lange stykker. Vend dem sammen med sukker i en gryde og lad dem trække 20-30 min. – til saften er trukket ud. Sæt gryden over varmen og kog det igennem et par min.
- Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og rør det i rabarberne. Kog det igennem 1 min. ogtilsæt hindbærrene. Giv det et hurtigt opkog og hæld det straks i en skål til afkøling.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul den store dejplade ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dej. Pensl den indvendigtmed sammenpisket æg og sæt den i køleskabet.
- Saml dejresterne sammenmed den andendejplade og rul ud.Skær dejen i 1 cm brede strimler. Fordel frugten i den rå tærtebund oglæg dejstrimlerne over frugten i rudemønster.Tryk dem godt til i kanten.Pensl med æg og drys med sukker.
- Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. – til dejen ergylden, og frugten bobler.Stil den til afkølingpå en rist.
- Server tærten lun eller helt afkølet med flødeskumeller vaniljeis.