Rabarberboller opskrift

Søde bløde rabarberboller

Det gælder om at få forvandlet de syrlige stænger til søde sager, inden sommeren banker på døren, og det i en periode er slut med at høste rabarber. Her bruger vi de fine forårsrabarber i lækre hjemmebagte boller med glasur eller perlesukker på toppen. Se her, hvordan du bager rabarberboller:

30 stk. rabarberboller

Total:1 time 38 minutter

Arbejdstid:1 time 30 minutter

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 2 æg
  • 175 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Ca. 11 dl hvedemel (knap 700 g)

Fyld:

  • 75 g mandler
  • 150 g blødt smør
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • 150 g rabarber i skiver

Glasur:

  • 3 dl flormelis (150 g)
  • 5 tsk. vand

Sådan bager du rabarberboller:

  1. Dej: Smuldr gæren i en skål. Varm mælken og fløden til det er 37 grader, hæld den lune væske over gæren. Rør, til gæren er opløst. Rør æg, smør i tern, salt, sukker, bagepulver og mel i.
  2. Ælt dejen godt i 10 min., gerne i maskine. Dæk dejen til med husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  3. Fyld: Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt smørret, og blend igen. Rør vaniljesukker og sukker i.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del i 2. Rul hvert stykke dej ud til et rektangel på 40x24 cm.
  5. Skær dejen i firkanter på 8x8 cm. Læg en skefuld fyld og lidt rabarber i midten af hvert stykke dej. Tryk hjørnerne sammen ind mod midten, og saml til boller.
  6. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Lad dem hæve tildækket i 1 time.
  7. Pensl med sammenpisket æg, og bag midt i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min. Lad bollerne køle af.
  8. Glasur: Rør flormelis med vand og pynt bollerne med glasur.

Vil du gemme dine rabarber?

  • Rengør rabarber og skær i skiver.
  • Læg i kogende vand, og kog i 2 min.
  • Hæld vandet fra, og hæld iskoldt vand over rabarberne – lad dem stå i vandet i 2 min.
  • Dryp af og lad tørre. Så er de klar til frost.