Rabarberfool med trekantkager

Rabarberfool med trekantkager

(4 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 time.
  • 250 g rabarber i 1 cm tykke skiver
  • 60 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1⁄2 tsk. stødt kanel
  • 1 portion vaniljecreme (se under hindbærcharlotte, link nederst)
  • Trekantkager:
  • 75 g mandler
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • Pynt:
  • glasur, evt. farvet lyserød med frugtfarve eller bolsjefarve

  1. Rabarberfool: Kog rabarber, sukker, vand og kanel sammen i en gryde i ca. 10 min. Afkøl det.
  2. Vend rabarberblanding og creme sammen. Fordel det i portionsglas, og servér med trekantkagerne herunder.
  3. Trekantkager: Kom smuttede mandler i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 8-10 min. Afkøl dem. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor.
  4. Smuldr smørret i mel og blendede mandler blandet med flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  5. Udrul dejen i ca. 1⁄4 cm’s tykkelse, og skær trekanter ud, ca. 8 cm på den længste side.
  6. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe.
  7. Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Pynt evt. kanterne af kagerne med lidt sigtet flormelis.
  8. Server de pyntede kager til rabarberfoolen. Resten af kagerne kan gemmes i en kagedåse.