Lav din egen gin med rabarber: Få opskriften her
Når de sprøde syrlige rabarber er i sæson to gange om året, gælder det bare om at få mest muligt ud af dem. Du kan lave chutney, koge rabarberkompot og bage masser af lækre kager med rabarber, MEN du kan også bruge rabarberstænglerne i en skøn hjemmelavet gin. Den lækre rabarbergin får den smukkeste lyserøde farve og smager vidunderligt sammen med f.eks. en rabarbertonic eller en tonic med rosensmag. Den lækre gin med rabarber er meget nem at lave, men den skal trække i en måneds tid på køl for at blive rigtig god. Så det er bare om at komme i gang, så du har den smukke pink rabarbergin klar til sommerens fester. Her får du den nemme opskrift på lækker rabarbergin:
1 liter rabarbergin
Total:10 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
Til 1 liter rabarbergin skal du bruge:
- 1 kg pink rabarber
- 400 g sukker
- 1 flaske gin
Sådan laver du rabarbergin
- Skyl og rengør rabarber. Skær dem i mindre stykker.
- Læg dem i en boks, drys sukker over og læg låg på.
- Ryst boksen, så rabarber og sukker fordeler sig. Lad boksen stå et mørkt sted i 24 timer.
- Hæld gin over og sæt boksen på køl i en måned. Si rabarber fra ginen.
- Hæld rabarbergin på flaske.
- Bland rabarbergin med rabarbertonic eller tonic med rosensmag. Tilsæt lime og evt. et geranium blad.