Rabarberkage
1 stk.
Ingredienser
- 4 dl rabarberskiver, 1 cm tykke
- 2 spsk. sukker
- 185 g smør
- 2 1/2 dl sukker
- 3 spsk. citronsaft
- korn af 1 stang vanilje
- 2 1/2 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl smuttede, malede mandler
- 2 æg
- Tilbehør: flødeskum
- Fordel rabarberne i en bradepande påbagepapir. Drys 2 spsk. sukker over, og stildem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbei 15 min. Kom rabarber og saft i enskål, og afkøl det.
- Kom smør, sukker, citronsaft og vaniljekorni en gryde, og smelt det sammen vedlav varme. Kom hvedemel, bagepulver ogmalede mandler i en skål. Rør den varmesmørblanding i. Rør et æg i ad gangen.Kom dejen i en springform foret medbagepapir (se pavlova). Fordel rabarberneog saften over kagen. Pres det lidt ned idejen.
- Bag kagen ved 175 gr. ca. 50-60 min.