Rabarberkage

Rabarberkage

1 stk.

Ingredienser

  • 4 dl rabarberskiver, 1 cm tykke
  • 2 spsk. sukker
  • 185 g smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl smuttede, malede mandler
  • 2 æg
  • Tilbehør: flødeskum

  1. Fordel rabarberne i en bradepande påbagepapir. Drys 2 spsk. sukker over, og stildem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbei 15 min. Kom rabarber og saft i enskål, og afkøl det.
  2. Kom smør, sukker, citronsaft og vaniljekorni en gryde, og smelt det sammen vedlav varme. Kom hvedemel, bagepulver ogmalede mandler i en skål. Rør den varmesmørblanding i. Rør et æg i ad gangen.Kom dejen i en springform foret medbagepapir (se pavlova). Fordel rabarberneog saften over kagen. Pres det lidt ned idejen.
  3. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50-60 min.