muffin

Rabarbermuffins

Se, hvor let du kan lave denne dejlige ret.

12 stk.

Ingredienser

  • 200 g rørsukker
  • 225-250 g fintsnittede rabarber
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 dl letmælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • Spelt-crumble:
  • 50 g blødt smør
  • 50 g muscovadosukker
  • 50 g mel
  • 50 g spelt- eller havreflager
  • 1 spsk kanel

Sådan gør du:

  1. 1. Tænd ovnen på 225°.
  2. 2. Lav crumblen: rør smør, sukker, mel og speltflager med kanel. Bland sukker, rabarber, vanilje og kanel i en skål.
  3. 3. Tilsæt olie, æg, mælk og melet − blandet med bagepulver og natron. Rør dejen sammen, fordel den i velsmurte muffinsforme eller brug muffinsforme af papir.
  4. 4. Bag muffinerne midt i ovnen 15-18 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  5. ENERGI PR. STK.: 240 kcal, fedt 26% protein 6%, kulhydrat 68%.
  6. Tip: Lav dobbelt portion og frys halvdelen ned.