Rabarbermuffins
Se, hvor let du kan lave denne dejlige ret.
12 stk.
Ingredienser
- 200 g rørsukker
- 225-250 g fintsnittede rabarber
- korn af 1 vaniljestang
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk neutral olie
- 1 sammenpisket æg
- 1 dl letmælk
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- Spelt-crumble:
- 50 g blødt smør
- 50 g muscovadosukker
- 50 g mel
- 50 g spelt- eller havreflager
- 1 spsk kanel
Sådan gør du:
- 1. Tænd ovnen på 225°.
- 2. Lav crumblen: rør smør, sukker, mel og speltflager med kanel. Bland sukker, rabarber, vanilje og kanel i en skål.
- 3. Tilsæt olie, æg, mælk og melet − blandet med bagepulver og natron. Rør dejen sammen, fordel den i velsmurte muffinsforme eller brug muffinsforme af papir.
- 4. Bag muffinerne midt i ovnen 15-18 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
- ENERGI PR. STK.: 240 kcal, fedt 26% protein 6%, kulhydrat 68%.
- Tip: Lav dobbelt portion og frys halvdelen ned.