Nemme & lækre rabarbermuffins
Er du så heldig at have et rabarberbed i haven, kan de røde stilke forvandles til en portion fnuglette muffins. De er både saftige og syrlige på samme tid. Her får du opskriften på lækre rabarbermuffins. Uhm!
12 stk. muffins
Total:45 minutter
Ingredienser
- Muffins:
- 250 g smør (blødt)
- 250 g sukker
- 4 æg
- 300 g rabarber
- 100 g marcipan
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. bagepulver
- 1 citron (øko)
- Pynt:
- flormelis
Sådan bager du muffins med rabarber
- 1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
- 2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert.
- 3. Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på 1 cm’s tykkelse.
- 4. Bland rabarber og revet marcipan sammen, og drys lidt mel over.
- 5. Vend marcipan/rabarber- blandingen sammen med vaniljesukker, bagepulver, resten af melet og fintrevet citronskal. Tilsæt æggeblandingen.
- 6. Kom dejen i en fast muffinform med 12 huller.
- 7. Fyld formene 2/3 del op, og bag de 12 muffins ved 175 grader i ca. 25 min. 8. Servér dem kolde med lidt flormelis på toppen.
PRØV OGSÅ:Marengskage med rabarberkompot
MERE LÆKKERT HJEMMEBAG:Mini-kiksekager