Mini-kiksekager
Dette er mere et stykke konfekt end en kage. Den lækre mini-kiksekage passer godt til en kop stærk kaffe.
Ca. 15 stk. mini-kiksekager
Total:20 minutter
Mini-kiksekager
- 150 g mørk chokolade
- 125 g usaltet smør
- ca. 100 g flormelis (afhængigt af hvor sød chokoladen er)
- 1 dl piskefløde
- evt. 2 tsk. knust kaffepulver (eller 4-5 pebermyntedråber)
- grovkiks (digestivetypen)
Sådan laver du mini-kiksekager
- 1. Smelt stykker af chokolade med stykker af smør, flormelis, fløde og evt. kaffe i en skål over vandbad ved svag varme.
- 2. Tag blandingen af varmen, lad den køle lidt, og rør i massen, til den er halvstørknet. Smag til med flormelis.
- 3. Læg chokolademassen lagvis med kiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne i mindst 2-3 timer. Skær kagen ud i firkanter på ca. 3x3x3 cm, og kom dem i små papirforme.