Rabarberroulader
Friske rabarber er hovedingrediensen i disse fristende roulader med enten piskefløde og cremefraiche eller en mere fedtfattig variant. Arbejdstid: 30-45 min.Bagetid: 20 min.Ikke fryse-egnet
8-10 personer
Ingredienser
- Roulade med bagte rabarber:
- Arbejdstid: 30-45 min.
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (8-10 personer)
- Kage:
- 3 æg (str. large)
- 150 g sukker
- 60 g mel
- 60 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Fyld:
- 1 bdt rabarber
- 125 g rørsukker
- evt. 1 tsk fintrevet, frisk
- ingefær
- 3 blade husblas
- Fløderoulade:
- 2 dl cremefraiche (38%)
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk flormelis
- 1/4 vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljesukker)
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær de rensede rabarber i skiver og vend dem med sukker og evt. fintrevet ingefær. Læg dem i et smurt, ovnfast fad og bag rabarberne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
- Læg husblassen i blød i koldt vand. Tag rabarberne ud af ovnen. Knug vandet af husblassen og smelt den i rabarberne. Lad rabarberne afkøle. Skru ovnen op på 250 grader.
- Pisk æggene meget luftige med sukker (ca. 5 min. med en håndmikser). Sigt de to slags mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen.
- Fordel dejen jævnt på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden i ca. 5 min. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset papir, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den afkøle.
- Til fløderoulade:
- Bland cremefraiche, piskefløde, flormelis og vanilje i en skål og pisk det til skum. Vend forsigtigt rabarberne i cremen. Træk bagepapiret af rouladebunden og bred rabarber eller rabarberflødecreme ud på den.
- Rul sammen og stil kagen koldt indtil servering.