Rabarberroulader

Rabarberroulader

Friske rabarber er hovedingrediensen i disse fristende roulader med enten piskefløde og cremefraiche eller en mere fedtfattig variant. Arbejdstid: 30-45 min.Bagetid: 20 min.Ikke fryse-egnet

8-10 personer

Ingredienser

  • Roulade med bagte rabarber:
  • Arbejdstid: 30-45 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (8-10 personer)
  • Kage:
  • 3 æg (str. large)
  • 150 g sukker
  • 60 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 1 bdt rabarber
  • 125 g rørsukker
  • evt. 1 tsk fintrevet, frisk
  • ingefær
  • 3 blade husblas
  • Fløderoulade:
  • 2 dl cremefraiche (38%)
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk flormelis
  • 1/4 vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljesukker)

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær de rensede rabarber i skiver og vend dem med sukker og evt. fintrevet ingefær. Læg dem i et smurt, ovnfast fad og bag rabarberne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand. Tag rabarberne ud af ovnen. Knug vandet af husblassen og smelt den i rabarberne. Lad rabarberne afkøle. Skru ovnen op på 250 grader.
  4. Pisk æggene meget luftige med sukker (ca. 5 min. med en håndmikser). Sigt de to slags mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen.
  5. Fordel dejen jævnt på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden i ca. 5 min. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset papir, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den afkøle.
  6. Til fløderoulade:
  7. Bland cremefraiche, piskefløde, flormelis og vanilje i en skål og pisk det til skum. Vend forsigtigt rabarberne i cremen. Træk bagepapiret af rouladebunden og bred rabarber eller rabarberflødecreme ud på den.
  8. Rul sammen og stil kagen koldt indtil servering.