Rabarbertrifli med creme

Rabarbertrifli med creme

Mhhh lav en lækker dessert med sommerens rabarber og creme.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: ca. 5 min.
  • Trækketid: midst 1 time
  • Ikke fryse-egnede
  • Rabarberkompot:
  • 325 g rabarberstilke (uden blade)
  • 125 g sukker (evt. mørkt rørsukker)
  • evt. ½ stang vanilje
  • Triflicreme:
  • ½-1 vaniljestang (afhængigt
  • af sort og størrelse)
  • 2½ dl sødmælk
  • 25 g sukker (+ lidt til drys)
  • 3 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 25 g majsstivelse (maizenamel)
  • 1 dl piskefløde (letpisket flødeskum)
  • Til triflien:
  • ca. 16 makroner
  • 1 dl portvin
  • Drys:
  • 2-3 spsk pistacienøddekerner

Sådan laver du rabarbertrifli med creme

  1. Rabarberkompot: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og tilsæt evt. kornene af vaniljestangen og den tomme stang. Dæk fadet med sølvpapir, og sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  2. Triflicreme: Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet. Når cremen er kold, fjernes vaniljestangen, og cremen vendes med letpisket flødeskum.
  3. Saml rabarbertriflien: Læg makroner i bunden af et portionsglas og hæld lidt portvin over. Læg et lag rabarberkompot på og lad det trække 1 times tid. Læg kold triflicreme øverst i glasset og drys med hakkede pistacienødder og servér straks.