Rabarbertrifli med grønne makroner
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/bagetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- Makroner:
- 200 g græskarkerner
- 200 g sukker
- 1⁄4 tsk hjortetaksalt
- 2 æggehvider
- Kompot:
- 1 kg rabarberstilke
- 300 g rørsukker
- 1 spsk friskrevet ingefær (kan udelades)
- Creme:
- ½ liter fløde 9%
- 1 stang vanilje
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4 tsk majsstivelse
- 4 spsk sukker
- Endvidere:
- hedvin efter smag
- evt. piskefløde
- Hak græskarkernerne fint (brug evt. en lille hurtighakker). Rør dem sammen med sukker og hjortetaksalt og tilsæt æggehvider. Form dejen til 24 kugler og sæt dem med god plads på bagepladen med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem stå på pladen et par min., før de løsnes med en palet. Lad dem afkøle på en rist og opbevar den derefter i en kagedåse.
- Vask rabarberstilkene og snit dem i 2 cm lange stykker. Skræl ingefæren og riv den fint. Bland rabarber med rørsukker og ingefær i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre mør, men så der stadig er hele stykker i kompotten. Hæld det straks i en skål til afkøling.
- Giv fløden et opkog med vaniljekorn og -stang. Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og sukker og tilsæt den varme fløde. Hæld det tilbage i gryden og pisk cremen over svag varme, til den netop når kogepunktet. Hæld den straks i en skål til afkøling.
- Marinér makroner i hedvin og anret med rabarberkompot, vaniljecreme og evt. flødeskum.