Råmarineret laks, grill-majs og kartofler i røget dip
Grillet marineret laks med røget dip
4
Ingredienser
- 4 tsk sukker
- 4 tsk salt
- 4 tsk sellerisalt
- 4 tsk frisk chili, finthakket
- 500 g fersk laks, skåret i tyndeskiver
- 1 øko citron, saft og skal
- 4 majskolber
- 2 tsk soja
- 2 tsk honning
- 2 tsk citronsaft
- 20 små nye kartofler
- Røget dip:
- 100 g rygeost
- 1⁄2 dl skyr
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk sennep
- 2 tsk røget salt
- 1 bundt frisk basilikum
Sådan gør du:
- Bland sukker, salt, sellerisalt og chili sammen til en marinade, og vend laksen heri.
- Grill majskolberne på alle sider (med blade på) i ca. 15 minutter. Fjern bladene, og flæk majskolberne på langs eller i skiver, og kom soja, honning og citronsaft over.
- Flæk kartoflerne i halve, og grill dem på begge sider i 12 minutter i alt.
- Pisk rygeost, skyr, citronsaft, sennep og røget salt sammen. Smag til med citronsaft og sennep.
- Kom laksen ovenpå de grillede majs, og pynt med basilikum. Kom rygeostdippen på, og læg kartoflerne heri.
- Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.