Ras el hanout: Sådan laver du den arabiske krydderiblanding
Ras el hanout er arabisk for ”leder af butikken” og er traditionelt en blanding af det bedste, krydderisælgerne har. Indholdet kan variere lige som i karry. Her får du Louisa Lorangs version af den lækre den arabiske krydderiblanding ras el hanout.
1 lille glas
Total:10 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge
- 2 spsk knust spidskommen
- 1 tsk stødt sort peber
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt gurkemeje
- ½ tsk stødt muskatnød
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk cayennepeber
- ¼ tsk allehånde
- ¼ tsk knuste, tørrede rosenblade (eller tørret lavendel)
Sådan laver du ras el hanout
- Bland alle krydderierne sammen, og opbevar dem i et lufttæt glas.
- Du kan fx bruge den lækre ras el hanout krydderiblanding til Bagte rødder med ras el hanout-yoghurt Tilbehør til 2-3 personer
Sådan laver du ras el hanout
- Skrub eller skræl rødderne, og skær dem i stave. Vend dem med olie og salt, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
- Rør yoghurten med ras el hanout, og smag til med citronsaft og salt.
- Server rødderne med ras el hanout-yoghurt