Raw nougatkage
Nogle gange skal man bare trække stikket i den travle hverdag og tage sig en sød pause – helt uden sukker. Her får du Michelle Kristensens opskrift på en skøn sukkerfri raw kage med nougat:
Raw nougatkage til 14 personer
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
- BUNDE TIL RAW KAGE
- 5 ½ dl havregryn
- 3 dl mandelmel
- 3 spsk. agavesirup
- 2 store tsk. kokosolie
- ¼ tsk. vanilje
- CREME TIL RAW KAGE
- 150 g cashewnødder
- 8 dadler (fjern stenene)
- 100 g mørk
- chokolade, 80%
- 1 - 1 ½ dl vand (røres sammen med 1 dl hakkede peanuts og 1 dl rosiner)
Sådan laver du raw kage med nougat
- Læg cashewnødderne i blød i vand i min. 2 timer. Hæld vandet fra inden de tages i brug.
- Bunde til raw kage: Kom havregryn i en foodprocessor sammen med de andre ingredienser, og kør det sammen i 1 minut. Pres det ud i bunden af en lille bageform (ca. 30 x 20 cm).
- Creme til raw kage: Kom cashewnødder, dadler, mørk chokolade og vand (start med 1 dl) i en blender, og blend til det er en ensartet masse. Hvis blandingen er for tyk under omrøring, så tilsæt ½ dl ekstra vand. Kom cashewcremen i en skål og rør den sammen med rosiner og peanuts. Hæld cremen over havregrynsbunden og stil det på køl i min. 1 time.
- Raw kagen kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet. Kan fryses.