Red velvet lagkage

Julens fineste lagkage: Red velvet lagkage

En flot kage med masser af julestemning, og så er pynten ikke svær at lave.

10 personer

Ingredienser

  • 180 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 2 æg
  • 375 g hvedemel
  • 2 spsk. sigtet kakao
  • ¾ tsk. bagepulver
  • ¾ tsk. natron
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • rød levnedsmiddelfarve
  • 150 g hvid chokolade
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 2 spsk. flormelis
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 dl hindbærsyltetøj
  • 2 pakker (500 g i alt) rød fondant/sugar paste, (se tip)
  • 1 pakke (250 g) hvid fondant/sugar paste, (se tip)
  • Glasur til at sætte figurer fast på kagen, røres af 1 dl flormelis og ca. 1 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt cremet. Pisk et æg i ad gangen.
  2. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og natron i en skål, og rør det i dejen sammen med kærnemælk og hvidvinseddike.
  3. Tilsæt levnedsmiddelfarve, så dejen farves rød. Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter smurt med smør eller foret med bagepapir.
  4. Bag kagen ca. 40-45 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på skal den bage lidt længere.
  5. Afkøl kagen, og skær den i 3 bunde.
  6. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn.
  7. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
  8. Fordel syltetøj og hvid chokocreme mellem de 3 bunde.
  9. Udrul den røde fondant, og læg den over kagen. Udstik julefigurer af den udrullede hvide fondant, her har vi brugt en hjorte- og en juletræs udstikker.
  10. Sæt dem fast med lidt glasur rørt af flormelis og vand.

Tip: Fondant/sugarpaste

Mange større supermarkeder sælger Odense Marcipans fondant/sugarpaste. Ellers kan den også bestilles på deres hjemmeside. Se: odense-marcipan.dk