Rimelig rå roulade
Mmmmmm - roulademed chokolademousse. Det er to fantastiskekoncepter smeltet sammen til én uimodståelig kage.
ROULADE MED CHOKOLADEMOUSSE
Lav en god chokolademousse, og brug den som fyld i en roulade. Resultatet bliver en super lækker dessertroulade. Chokolademoussen skal tilberedes i god tid, da den skal stå koldt indtil den stivner, før den kan fyldes i rouladen.
Tid: ca. 35 minutter foruden 30 minutter til sukkerbrødsbunden og 4 timers afkøling af chokolademoussen
Rouladebund:
4 æg str. L
120 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
lidt sukker til drys
Chokolademousse:
150 g god mørk chokolade
1/2 dl stærk kaffe
1 dl pasteuriserede æggehvider, (3 stk.)
100 g sukker
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter – brug en håndmikser.
3. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen ikke må røres ud.
4. Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bagepapir, og bag bunden i ca. 8 minutter, til den er gylden i overfladen.
5. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret af bunden.
6. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved svag varme. Rør kaffen i den smeltede chokolade, og tag skålen af varmen. Afkøl chokoladen.
2. Pisk æggehviderne stive. Vend sukkeret i de stiftpiskede æggehvider.
3. Vend forsigtigt den smeltede, afkølede chokolade i æggemassen til en ensartet creme. Stil moussen koldt i ca. 4
timer, indtil den er stivnet.
4. Spred forsigtigt chokolademoussen på rouladen. Stil rouladen koldt, indtil moussen er stivnet.
5. Pak bagepapir stramt om rouladen, mens den forsigtigt rulles sammen. Læg rouladen i fryseren et par timer, før den serveres.
► SE OGSÅ: Brunsvigerboller
► SE OGSÅ: Eventyrlige kager