Risalamande med sherry
Skøn opskrift på den helt klassiske dessert til juleaften - risalamande med varm kirsebærsauce.
(2 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 portion risengrød
- (kogt af 1⁄2 liter mælk og 75 g grødris)
- 2-3 spsk sukker
- kornene af 1⁄2 stang vanilje
- 2 spsk lys portvin (evt.)
- 25 g mandler (smuttede og grofthakkede)
- 2 ½ dl piskefløde
- Tilbehør:
- kirsebærsovs
Sådan laver du risalamande
- Rør den kolde risengrød med sukker og vaniljekorn og tilsæt lidt portvin. Bland de grofthakkede mandler i – men husk, der skal være en hel mandel. Pisk fløden til skum og vend den i.
- Fordél desserten i portionsglas og servér med kold eller lun kirsebærsovs.