Risdessert med tørrede frugter
Skønt alternativ til den klassiske ris a la mandé.
4-5 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Afkøling: ca. 2 timer
- Kogetid: ca. 55 min.
- Ikke fryse-egnet
- 100 g grødris
- 1 dl vand
- 1 knivspids salt
- 6 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 50 g syltet orangeskal (hakket)
- 50 g rosiner
- 5-6 dadler (udstenede, hakkede)
- 1 stang vanilje (kornene)
- 2½ dl piskefløde (letpisket skum)
- Drys: syltet orangeskal (hakket)
- Kog vandog grødrisi ca. 10 min.i en tykbundet gryde.Tilsæt salt og mælkog bring det i kog.Rør jævnligt over helebunden af gryden. Koggrøden i ca. 45 min., til risene er kogt ud.
- Drys sukker på grødens overflade og lad denblive kold. Rør grødensammen med orangeskal,rosiner og dadler.
- Pisk fløden til skumsammen med vaniljekornog vend sammenmed grøden. Drys medorangeskal.