Risengrød med tørret frugt
Risengrød må der til, når julen nærmer sig - husk at lave ekstra meget, så er der også til ris a la mande eller klatkager!
Risengrød til ca. 4 personer
Ingredienser
- Risengrød med tørret frugt
- 2 dl vand
- 2 1⁄2 dl grødris (ca. 200 g)
- 1,2 liter mælk
- lidt salt
- Tørrede frugter:
- 100 g rosiner
- 50 g soltørrede tranebær
- 100 g abrikoser (hakkede)
- Tilbehør:
- smørklat og kanelsukker
Sådan laver du risengrød med tørret frugt
- Kog vand og ris i en tykbundet gryde i ca. 10 min. Hæld mælken i, og bring grøden i kog under omrøring. Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på.
- Kog ved svag varme ca. 45 min. Kog de tørrede frugter med i grøden de sidste 10 min. Smag risengrøden til med salt, og servér risengrøden med smørklat og kanelsukker.
SE OGSÅ:Risengrød under dynen