Ristaffel

Ristaffel - nem opskrift på den klassiske ret

Ristaffel er en nem og farverig ret, som også børn elsker. For mange er det en ægte 80'er-klassiker. Her har vi taget den under kærlig behandling og serverer den her i en opdateret version med lækkert tilbehør.

4

Total:50 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfilter
  • ½ dl vand
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 15 g ingefær
  • 1-2 chilier
  • Olie
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 spsk. karrypulver
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 700 g tomatpassata
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 spsk. mangochutney
  • Basmatiris og naanbrød
  • Frisk frugt (f.eks. banan, æble, mango, ananas)
  • Tørret frugt (f.eks. rosiner, kokosflager, mango)
  • Nødder (f.eks. peanuts, cashewnødder)
  • Grønt (f.eks. chili, koriander, peberfrugt)

Sådan gør du:

  1. Kom kylling i et lille ovnfast fad, tilsæt vandet, og dæk fadet med et låg eller med sølvpapir. Sæt det i ovnen ved 180 gr. varmluft i ca. 20 min., til kyllingefileterne er gennemstegte. Lad dem hvile, til de er kølige nok til at kunne håndteres, og skær dem herefter i grove tern.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint sammen med chilien – kassér evt. kernerne.
  3. Sautér løg i olie i ca. 10 min. ved svag varme. Skru op for blusset, og kom hvidløg, ingefær og chili ved. Sautér videre i 1-2 min. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt. Kom krydderierne ved, og sautér videre kortvarigt under omrøring.
  4. Tilsæt tomatpassata og kokosmælk, bring gryden i kog, og lad det simre i 20-25 min. uden låg. Smag saucen til med mangochutney og salt. Vend til sidst kyllingestykkerne i, og lun dem igennem.
  5. Klargør de ønskede toppings. Anret det hele i små skåle. Nyd retten med basmatiris og toppings efter eget valg samt naanbrød og mangochutney.