Ristaffel - nem opskrift på den klassiske ret
Ristaffel er en nem og farverig ret, som også børn elsker. For mange er det en ægte 80'er-klassiker. Her har vi taget den under kærlig behandling og serverer den her i en opdateret version med lækkert tilbehør.
4
Total:50 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfilter
- ½ dl vand
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- 15 g ingefær
- 1-2 chilier
- Olie
- 2 tsk. garam masala
- 1 spsk. karrypulver
- 1 tsk. gurkemeje
- 700 g tomatpassata
- 1 ds kokosmælk
- 1 spsk. mangochutney
- Basmatiris og naanbrød
- Frisk frugt (f.eks. banan, æble, mango, ananas)
- Tørret frugt (f.eks. rosiner, kokosflager, mango)
- Nødder (f.eks. peanuts, cashewnødder)
- Grønt (f.eks. chili, koriander, peberfrugt)
Sådan gør du:
- Kom kylling i et lille ovnfast fad, tilsæt vandet, og dæk fadet med et låg eller med sølvpapir. Sæt det i ovnen ved 180 gr. varmluft i ca. 20 min., til kyllingefileterne er gennemstegte. Lad dem hvile, til de er kølige nok til at kunne håndteres, og skær dem herefter i grove tern.
- Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint sammen med chilien – kassér evt. kernerne.
- Sautér løg i olie i ca. 10 min. ved svag varme. Skru op for blusset, og kom hvidløg, ingefær og chili ved. Sautér videre i 1-2 min. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt. Kom krydderierne ved, og sautér videre kortvarigt under omrøring.
- Tilsæt tomatpassata og kokosmælk, bring gryden i kog, og lad det simre i 20-25 min. uden låg. Smag saucen til med mangochutney og salt. Vend til sidst kyllingestykkerne i, og lun dem igennem.
- Klargør de ønskede toppings. Anret det hele i små skåle. Nyd retten med basmatiris og toppings efter eget valg samt naanbrød og mangochutney.