Ristet laks med nektarin-salsa
Her serveres den friske salsa sammen med laks, men du kan sagtens sætte den til grillstegte svinekoteletter eller kylling istedet.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 8 min
- Ingredienser:
- 2 laksekoteletter (a 175-200 g)
- ½ tsk. paprika
- salt og peber
- ½ spsk. olie
- Salsa:
- 2 nektariner
- 1 snackpeber
- 1 frisk chili
- ½ rødløg (eller 1-2 forårsløg)
- 1 fed hvidløg
- 1 lime
- 1 tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- frisk koriander
- Tilbehør:
- grøn salat
- nye kartofler, brød eller kogte ris
- Salsa: Vask nektarinerne, udsten dem, og skær dem i små terninger. Rens peberfrugten, og skær den i terninger.
- Befri chilien for frø og mellemvægge, og hak den fint. Pil og hak rødløg og hvidløg. Vend det hele sammen, og tilsæt fintrevet limeskal, 1 spsk. limesaft, sukker, salt og koriander.
- Lad salsaen trække i 20 min.
- Krydr laksestykkerne med paprika, salt og peber, og steg dem på en varm pande med olie eller på en varm grill i 3-4 min. på hver side.
- Servér laks med salsa og det valgte tilbehør.