Roastbeef

Roastbeef

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • ca. 1 kg roastbeef (af okseinderlår eller – klump, snøret)
  • 1 spsk smør + 1 spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 gulerødder (stykker)
  • 3-4 porrer (ringe)
  • 3-4 spsk bredbladet persille (grofthakket)
  • 12-15 kæmpekapers (eller 3 spsk kapers)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Tilbehør:
  • citron
  • brød
  • olivenolie til at dyppe brødet i

  1. Dup kødet tørt medkøkkenrulle.
  2. Varm en pande godt op med smør og olie. Brunkødet på alle sider ogkrydr med salt og peber.
  3. Læg roastbeefen i et ovnfast fad og sæt det i midten af ovnen. Tænd på 150 grader og steg, til centrumtemperaturen(målt med stegetermometer) er 55-60 grader.
  4. Lad stegen hvilei mindst 20 min.
  5. Kog grønsagerne i letsaltetvand i ca. 5 min., til de er møre og bland med persille, kapers og olie.
  6. Servér tynde skiver kød med grønsager, citron, brød og olie.