Rød rødbedesuppe med peberrodscreme
Russisk klassisk rødbedesuppe med en fyldig peberrodscreme.
2-3 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 40 min.
- Ingredienser:
- 300-400 g rødbeder
- 1 kartoffel (100 g)
- 1 æble
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk olivenolie
- 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
- 1-2 spsk balsamico
- salt og peber
- Peberrodscreme:
- 1 dl cremefraiche (38%, eller piskefløde)
- 1-2 tsk peberrod (friskrevet)
- 1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
- sukker, salt og peber
- Tilbehør:
- groft brød
- Skræl rødbederne,kartoflen og æblet ogskær det i tern.
- Stegløg og hvidløg bløde ogblanke i olie og vendgrønsagerne i gryden.
- Vend rundt, krydr medsalt og peber og tilsæt bouillon.
- Giv det et opkog,skru ned og ladsuppen simre, til alt ermørt – ca. 30 min.
- Blend suppen jævnog hæld den tilbage igryden. Varm igennemog smag til med balsamico,salt og peber.
- Pisk cremefraiche ellerfløde til skum.Vend peberrod og citronskali og smag tilmed en smule sukker,salt og peber.
- Servér suppen i dybeskåle med en skefuldpeberrodscreme påtoppen og brød til.