Rød rødbedesuppe med peberrodscreme

Rød rødbedesuppe med peberrodscreme

Russisk klassisk rødbedesuppe med en fyldig peberrodscreme.

2-3 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 40 min.
  • Ingredienser:
  • 300-400 g rødbeder
  • 1 kartoffel (100 g)
  • 1 æble
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1-2 spsk balsamico
  • salt og peber
  • Peberrodscreme:
  • 1 dl cremefraiche (38%, eller piskefløde)
  • 1-2 tsk peberrod (friskrevet)
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
  • sukker, salt og peber
  • Tilbehør:
  • groft brød

  1. Skræl rødbederne,kartoflen og æblet ogskær det i tern.
  2. Stegløg og hvidløg bløde ogblanke i olie og vendgrønsagerne i gryden.
  3. Vend rundt, krydr medsalt og peber og tilsæt bouillon.
  4. Giv det et opkog,skru ned og ladsuppen simre, til alt ermørt – ca. 30 min.
  5. Blend suppen jævnog hæld den tilbage igryden. Varm igennemog smag til med balsamico,salt og peber.
  6. Pisk cremefraiche ellerfløde til skum.Vend peberrod og citronskali og smag tilmed en smule sukker,salt og peber.
  7. Servér suppen i dybeskåle med en skefuldpeberrodscreme påtoppen og brød til.