Rødbede-kornotto
Denne simple ”otto” er skøn, mættende og har den mest fantastiske farve. Nyd den, som den er, eller brug den som bund til f.eks. et stykke ristet fisk.
2
Ingredienser
- Hovedret til 2 personer
- 2 dl perlebyg eller perlerug
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 1 løg, hakket
- olivenolie
- 100 g fintrevet rødbede
- 100 g ricotta
- 50 g revet parmesan
- salt og peber
- Topping:
- 2-3 rødbeder (gerne flere farver)
- lidt olivenolie
- hvidvinseddike
- salt
- lidt plukket estragon
Sådan gør du:
- Skyl perlerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra dem, men gem det.
- Sautér hvidløg og løg i lidt olivenolie i en varm gryde. De skal ikke tage farve. Kom korn ved og rødbede. Tilsæt lidt kogevand, ca. 1 dl, og ricotta. Smag til med parmesan, salt og peber.
- Skræl imens de sidste beder, og skær dem i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand indtil brug.
- Vend de afdryppede beder med olie og eddike, salt og estragon. Anret ”ottoen” toppet med beder, og servér straks.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Grønkålscæsar med rugbrødscroutoner