Rødbede-kornotto

Rødbede-kornotto

Denne simple ”otto” er skøn, mættende og har den mest fantastiske farve. Nyd den, som den er, eller brug den som bund til f.eks. et stykke ristet fisk.

2

Ingredienser

  •  Hovedret til 2 personer
  • 2 dl perlebyg eller perlerug
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 løg, hakket
  • olivenolie
  • 100 g fintrevet rødbede
  • 100 g ricotta
  • 50 g revet parmesan
  • salt og peber
  • Topping:
  • 2-3 rødbeder (gerne flere farver)
  • lidt olivenolie
  • hvidvinseddike
  • salt
  • lidt plukket estragon 

Sådan gør du:

  1. Skyl perlerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra dem, men gem det.
  2. Sautér hvidløg og løg i lidt olivenolie i en varm gryde. De skal ikke tage farve. Kom korn ved og rødbede. Tilsæt lidt kogevand, ca. 1 dl, og ricotta. Smag til med parmesan, salt og peber.
  3. Skræl imens de sidste beder, og skær dem i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand indtil brug.
  4. Vend de afdryppede beder med olie og eddike, salt og estragon. Anret ”ottoen” toppet med beder, og servér straks.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter