Rødbeder med blåskimmelost og hjemmebagte ostekiks
Skøn vegetarisk rødbedesalat med ost og hjemmebagte sprøde ostekiks.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/bagetid: ca. 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g rødbeder
- 100 g blåskimmelost (f.eks. danablu eller roqueforte)
- 75 g valnøddekerner
- 2 spsk valnøddeolie (eller anden velsmagende olie)
- 2 spsk frugteddike (f.eks. solbæreddike eller balsamico)
- 1 håndfuld frisk bladselleritop (alternativt persille eller basilikum, hakket)
- Ostekiks:
- 100 g hvedemel
- 50 g groft hvedemel (grahamsmel)
- 1 tsk bagepulver
- masser af friskkværnet peber
- 150 g smør (kolde, små stykker)
- 100 g parmesanost (fintrevet)
- 1 æg (sammenpisket)
- Kog rødbederne møre i ca. 40 min. (afhængig af størrelse). Smut skrællen af (se tips her på siderne). Skær rødbederne i både og bland med ost, valnødder, olie og eddike.
- Ostekiks: Smuldr en blanding af de to slags mel, bagepulver og peber med smør. Tilsæt ost og saml dejen med æg.
- Tril dejen til 25 kugler, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem i ca. 8 min. ved 175 grader, til de er sprøde. Afkøl på en bagerist.Servér rødebedesalaten med ostekiks.