Rødbeder med blåskimmelost og hjemmebagte ostekiks

Rødbeder med blåskimmelost og hjemmebagte ostekiks

Skøn vegetarisk rødbedesalat med ost og hjemmebagte sprøde ostekiks.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: ca. 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 500 g rødbeder
  • 100 g blåskimmelost (f.eks. danablu eller roqueforte)
  • 75 g valnøddekerner
  • 2 spsk valnøddeolie (eller anden velsmagende olie)
  • 2 spsk frugteddike (f.eks. solbæreddike eller balsamico)
  • 1 håndfuld frisk bladselleritop (alternativt persille eller basilikum, hakket)
  • Ostekiks:
  • 100 g hvedemel
  • 50 g groft hvedemel (grahamsmel)
  • 1 tsk bagepulver
  • masser af friskkværnet peber
  • 150 g smør (kolde, små stykker)
  • 100 g parmesanost (fintrevet)
  • 1 æg (sammenpisket)

  1. Kog rødbederne møre i ca. 40 min. (afhængig af størrelse). Smut skrællen af (se tips her på siderne). Skær rødbederne i både og bland med ost, valnødder, olie og eddike.
  2. Ostekiks: Smuldr en blanding af de to slags mel, bagepulver og peber med smør. Tilsæt ost og saml dejen med æg.
  3. Tril dejen til 25 kugler, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem i ca. 8 min. ved 175 grader, til de er sprøde. Afkøl på en bagerist.Servér rødebedesalaten med ostekiks.