Rødbedesuppe med æble, løg og gedeost

Rødbedesuppe med æble, løg og gedeost

Kombinationen af rødbeder og en god, hjemmekogt bouillon sikrer en suppe, som booster din sundhed og holder dit blodsukker stabilt. Det er en god grøntsag at vælge for dig, der prøver at undgå for mange kulhydrater, da der kun er ca. 6 gram kulhydrater i 1 dl kogt rødbede.

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 2 syrlige æbler
  • 6 rødbeder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 l bouillon
  • salt og peber
  • evt. 2 spsk fintrevet peberrod
  • 100 g Tebstrup gedeost og 1 rå rødbede i fine tern til servering

Sådan gør du

  1. skær æbler og grøntsager i grove stykker og sautér dem let i gryden. De må ikke tage farve. Hæld eddiken på, og lad den koge næsten væk. Hæld bouillonen ved (SE en opskrift på hjemmelavet bouillon her).
  2. Lad suppen simre i ca. 15 min, til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen rigtigt godt igennem, til den bliver blank og glat.
  3. Smag til med salt, peber og peberrod. Servér suppen rygende varm med gedeost og rå rødbedetern på toppen.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter