Rødbedesuppe
Suppen egner sig godt som forret, og den kan nydes bådekold og varm.
4-6 personer
Ingredienser
- 400 g kogte rødbeder
- 1 æble, f.eks. coxorange
- ½ spsk. fintrevet peberrod
- saft fra 1 citron
- 4 dl æblemost
- ½-1 dl Martini Bianco
- skal fra ½ usprøjtet citron
- 2 spsk. revet rødløg
- salt og peber
- Pynt:
- 1 dl cremefraiche 18 el. 38 %
- citronskal fra ½ usprøjtet citron
- 1 håndfuld persille
- brødcroutoner
- kog rødbederne i saltet vand ca.45 min. under låg. Pil skindet af dem,og skær rødbederne i tern.
- kom rødbede og æble i tern, revetpeberrod, citronsaft og æblemost ien blender, og blend til det hele til enjævn masse. Hæld martini, citronskalog løg i, og blend, til suppen er ensartet.Smag til med salt og peber, ogjuster evt. konsistensen med mereæblemost. den skal være ret tyk.
- opvarm suppen (eller server denkold), og hæld den i 4 skåle. Servermed 1 skefuld cremefraiche, revetcitronskal, hakket persille og brødcroutoner.