Rødfisk med pak choi

Rødfisk med pak choi

2

Ingredienser

  • rødfisk (eller to fileter)
  • salt
  • lidt limesaft
  • Pak choi:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille knold ingefær
  • 3-4 pak choi
  • lidt olie til stegning
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl østerssauce
  • ½-1 dl vand
  • Desuden:
  • 1 lime, i skiver
  • lidt ristet sesam
  • lidt plukker koriander
  • evt. fuldkornsris

Sådan gør du

  1. Tjek fisken for skæl. Rens den, hvis den er hel.
  2. Læg den i et ovnfast fad, og steg den ved 175 grader i en varm ovn i 8-18 min (alt efter om den er hel eller i filet). Eller steg fileter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Hak imens hvidløg og ingefær. Del pak choien i halve eller kvarter, og steg dem i lidt olie i en varm, dyb pande. Kom ingefær og hvidløg ved, og tilsæt sukker, østerssauce og vand. Lad det simre et par minutter.
  3. Anret pak choi på et fad. Top med fisken med limeskiver, sesam og koriander, og servér straks evt. med fuldkornsris til.
  4. TIP! Pak choi fås i asiatiske supermarkeder. Du kan tilberede broccoli eller både af spidskål eller kinakål på samme måde. 
PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød