Rødfisk med pak choi
2
Ingredienser
- rødfisk (eller to fileter)
- salt
- lidt limesaft
- Pak choi:
- 2 fed hvidløg
- 1 lille knold ingefær
- 3-4 pak choi
- lidt olie til stegning
- 1 tsk sukker
- 1 dl østerssauce
- ½-1 dl vand
- Desuden:
- 1 lime, i skiver
- lidt ristet sesam
- lidt plukker koriander
- evt. fuldkornsris
Sådan gør du
- Tjek fisken for skæl. Rens den, hvis den er hel.
- Læg den i et ovnfast fad, og steg den ved 175 grader i en varm ovn i 8-18 min (alt efter om den er hel eller i filet). Eller steg fileter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Hak imens hvidløg og ingefær. Del pak choien i halve eller kvarter, og steg dem i lidt olie i en varm, dyb pande. Kom ingefær og hvidløg ved, og tilsæt sukker, østerssauce og vand. Lad det simre et par minutter.
- Anret pak choi på et fad. Top med fisken med limeskiver, sesam og koriander, og servér straks evt. med fuldkornsris til.
- TIP! Pak choi fås i asiatiske supermarkeder. Du kan tilberede broccoli eller både af spidskål eller kinakål på samme måde.
PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød