Frikadelle opskrift med rodfrugt og speltsalat

Frikadeller med rodfrugt og speltsalat

4

Ingredienser

  • 300 g revet knoldselleri
  • 200 g revne gulerødder
  • 200 g revne rødbeder
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g rasp
  • 3 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk hakket frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • rapsolie til stegning.
  • Speltsalat:
  • 300 g hele speltkerner
  • 2 stilke blegselleri i små tern
  • 1 courgette i små tern
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til rodfrugtdellerne i en skål, og rør farsen godt igen-nem. Lad den hvile ½ time.
  2. Kog imens speltkernerne i 20 minutter i rigeligt vand tilsat 1 tsk salt. Lad dem derefter dryppe af i en sigte.
  3. Form farsen til frikadeller med en spiseske, og steg dem i rapsolie 5-7 mi-nutter på hver side.
  4. Bland speltkerner, blegselleri, courgetter og persille sammen. Smag til med salt og peber. Server frikadellerne varme med speltsalaten til.

TIP

Man kan også bruge kartofler, i stedet for rødbeder.