Frikadeller med rodfrugt og speltsalat
4
Ingredienser
- 300 g revet knoldselleri
- 200 g revne gulerødder
- 200 g revne rødbeder
- 100 g sesamfrø
- 100 g rasp
- 3 æg
- 2 dl sødmælk
- 2 spsk hakket frisk timian
- salt og friskkværnet peber
- rapsolie til stegning.
- Speltsalat:
- 300 g hele speltkerner
- 2 stilke blegselleri i små tern
- 1 courgette i små tern
- 1 håndfuld finthakket persille
- salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til rodfrugtdellerne i en skål, og rør farsen godt igen-nem. Lad den hvile ½ time.
- Kog imens speltkernerne i 20 minutter i rigeligt vand tilsat 1 tsk salt. Lad dem derefter dryppe af i en sigte.
- Form farsen til frikadeller med en spiseske, og steg dem i rapsolie 5-7 mi-nutter på hver side.
- Bland speltkerner, blegselleri, courgetter og persille sammen. Smag til med salt og peber. Server frikadellerne varme med speltsalaten til.