Rodfrugtlasagne med grøn salat
En hverdagsfavorit som hele familien vil elske
4
Total:1 time 5 minutter
Ingredienser
- Rodfrugtsauce:
- 1 løg (100 g)
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder (200 g)
- 2 pastinakker (200 g)
- 1 rød peberfrugt ( 100 g)
- 1½ spsk. olivenolie
- 2 dl røde linser
- 1 knsp cayennepeber
- 2 tsk groft salt
- 1 dåse flåede og hakkede tomater (400 g)
- ½ l vand
- ¼ tsk. friskkværnet peber
- evt. lidt mere salt
- Kokosmælksauce:
- 25 g smør
- 1 spsk. mel
- 2 dl kokosmælk
- 1 dl mælk
- 1 lille tsk. groft salt
- ¼ tsk. friskkværnet peber
- 1 knsp. stødt muskatnød
- 10 lasagneplader (200 g)
- Tilbehør:
- grøn blandet salat
- groft brød
Sådan gør du:
- 1. Sæt ovnen på 200°.
- 2. Rodfrugtsauce: Smør et ovnfast fad på 20 x 25 cm. Rens og hak løg og hvidløg fint. Skræl rodfrugterne, og riv dem groft. Fjern ribber og frø fra peberfrugten, og skær den i små stykker.
- 3. Varm olivenolien op i en gryde, tilsæt løg, og steg dem klare ca. 5 min. Skru ned til middelvarme, og tilsæt rodfrugter, peberfrugt og hvidløg. Steg nogle få minutter til grøntsagerne begynder at afgive lidt væde.
- 4. Skyl linserne grundigt, og hæld dem i gryden sammen med cayennepeber, salt, peber, hakkede tomater og vand. Kog op, skru ned og læg låg på. Lad retten simre i 30 min. Rør i gryden et par gange undervejs. Smag til med salt og peber.
- 5. Kokosmælksauce : Smelt smør i en kasserolle, tilsæt mel og pisk det ensartet. Tilsæt kokosmælk, og pisk saucen jævn, når blandingen nærmer sig kogepunktet. Tilsæt mælk, og pisk det ind, mens saucen koger. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- 6. Lasagne: Fordel ¼ af rodfrugtsaucen i fadets bund, træk et tyndt zig-zag mønster af kokosmælksauce over og dæk med et lag lasagneplader. Gentag 3 gange mere - slut af med sauce. Sæt fadet i ovnen og bag 35 min.
- Prøv også sprøde tunfrikadeller
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/