Rødtunge med kål
Sprødstegt fisk med grønne grønsager.
4
Ingredienser
- 4 skiver daggammelt brød
- 1 fed hvidløg
- 1 dl neutral olie
- 1 stort spidskål
- 4 store dobbelte rødtungefileter (eller anden fladfisk)
- 1 citron
- en stor håndfuld forårskrydderurter (ramsløg, skvalderkål, mynte, løvstikke osv.)
- 2 dl friskbælgede ærter
- 1 æg
- Sådan gør du: Start med at smuldre brødet ud på en bageplade, og tør det ved 120 grader i ca. 30 minutter til en fin rasp. Blend den neutrale olie og hvidløgsfedet til en lind olie. Flæk spidskålen på langs, og skær den herefter ud i grove chunks, 2 pr. person. Sæt stykkerne forsigtigt ned i en gryde, uden at de falder fra hinanden. Tilsæt en lille smule vand, så bunden lige nøjagtig er dækket. Damp spidskålen under låg, til det er blevet mørt, ca. 5-7 minutter.
- Lun i mellemtiden ærterne forsigtigt i en lille smule olie i en pande. Pas på, de ikke begynder at stege eller overtilberede. De skal kun lige lunes igennem.
- Læg fiskefileterne sammen, så de ligger dobbelt. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og vend fiskefileterne heri og derefter i raspen. Steg dem ca. 3-4 minutter på hver side, til de har taget farve og er blevet flot gyldne. Krydr med salt og peber.
- Tag kålen op af gryden, og marinér den med hvidløgsolien. Sørg for, at den kommer ind i alle krinkelkrogene. Krydr grundigt med salt og peber, og kom ærter, urter og fintrevet citronskal ud over lige inden servering.
- Opskriften er fra bogen "Kål" af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen Jensen, Fadl's Forlag, 350 kr.