Røget laks med purløgsmarineret hytteost, agurk og maltbrød
4
Ingredienser
- 16 skiver Royal Greenland røget laks
- 1 agurk
- 1 bdt. Purløg
- 2 dl neutral olie fx solsikkeolie
- 150 g hytteost
- 4 skiver maltbrød eller mørkt rugbrød
- 4 tsk. Lakes- eller stenbiderrogn
- 1 kvist dild
- Salt og peber
- Snit purløget groft, blend det med olien og smag til med salt og peber. Skyl hytteosten fri for ostevalle og afdryp godt. Bland hytteosten med lidt af olien og smag til med salt og peber. Skræl agurkerne, skrab kernerne ud og marinér agurkerne med purløgsolien, salt og peber. Hak maltbrødet groft og rist det på panden i lidt olie eller smør. Bag det sprødt i ovnen og hak det efterfølgende fint. Skær agurken i grove stykker og anret med den røgede laks, den marinerede hytteost og det sprøde maltbrød. Pynt med lakserogn og dildkviste og server med godt brød.