Opskrift på romaine- og kikærtesalat

Romaine- og kikærtesalat

4

Ingredienser

  • Romainesalat med broccoli friskrevet peberrod og ristede tamarimandler
  • 1 pose mandler
  • Romainesalat (eller hjertesalat)
  • Broccoli
  • Friskrevet peberrod
  • Tamari mandler
  • Dressing:
  • 1 spsk øko mayo
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk dijon sennep
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk revet peberrod
  • 1/2 tsk honning
  • Salt og peber
  • Kikærte appelsinsalat
  • Kikærter
  • 1 tsk garam masala
  • Salt og peber
  • 1 stk dijonsennep
  • 4 spsk olivenolie
  • Saften af en halv citron og appelsin
  • Tre spsk lys balsamico
  • Saftige, søde appelsiner
  • Granatæblekerner

Sådan gør du

  1. Mandlerne sættes i ovnen ved 200 grader i ti minutter. Når de kommer ud af ovnen, overhældes de med tamari. Broccolien dampes i et par minutter, så den stadig er knasende.
  2. Salatblade og broccoli skæres ud og blandes. Dressingen hældes ud over salaten, og mandlerne drysses ovenpå salaten. Riv evt. lidt ekstra friskrevet peberrod over salaten.
  3. Kikærterne koges med salt i en time til halvanden. De skal være møre.
  4. Imens de koger laves marinaden af garam masala, dijonsennep, olivenolie, citronsaft, balsamico og salt og peber. Marinaden hældes over kikærterne, mens de stadig er varme. Tilsæt efterfølgende appelsinskiver og granatæblekerne.