Romaine- og kikærtesalat
4
Ingredienser
- Romainesalat med broccoli friskrevet peberrod og ristede tamarimandler
- 1 pose mandler
- Romainesalat (eller hjertesalat)
- Broccoli
- Friskrevet peberrod
- Tamari mandler
- Dressing:
- 1 spsk øko mayo
- 3 spsk olivenolie
- 1/2 tsk dijon sennep
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 tsk revet peberrod
- 1/2 tsk honning
- Salt og peber
- Kikærte appelsinsalat
- Kikærter
- 1 tsk garam masala
- Salt og peber
- 1 stk dijonsennep
- 4 spsk olivenolie
- Saften af en halv citron og appelsin
- Tre spsk lys balsamico
- Saftige, søde appelsiner
- Granatæblekerner
Sådan gør du
- Mandlerne sættes i ovnen ved 200 grader i ti minutter. Når de kommer ud af ovnen, overhældes de med tamari. Broccolien dampes i et par minutter, så den stadig er knasende.
- Salatblade og broccoli skæres ud og blandes. Dressingen hældes ud over salaten, og mandlerne drysses ovenpå salaten. Riv evt. lidt ekstra friskrevet peberrod over salaten.
- Kikærterne koges med salt i en time til halvanden. De skal være møre.
- Imens de koger laves marinaden af garam masala, dijonsennep, olivenolie, citronsaft, balsamico og salt og peber. Marinaden hældes over kikærterne, mens de stadig er varme. Tilsæt efterfølgende appelsinskiver og granatæblekerne.