Romfromage med kokos

Romfromage med kokos

Er du også fan af kokos og rom, må du prøve denne dessert.

6-8 personer

Ingredienser

  • 1 dl lys rom
  • 1 dl Malibu (kokoslikør)
  • 50 g kokosmel
  • 6 blade husblas
  • 6 past. æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • Flødeskum, kokoschips, tern af en skrællet mango og evt. chokoladesauce

Sådan gør du

  1. Kom rom, Malibu og kokosmel i et glas, og lad det trække tildækket natten over.
  2. Udblød husblassen (se guide). Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør romblandingen i.
  3. Smelt husblassen. Rør husblassen i (se guide). Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Vend æggehviderne i og derefter flødeskummet.
  4. Kom fromagen i en skål eller i portionsglas. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer. Pynt fromagen. 

Nem chokoladesauce

  1. Hak 200 g mørk chokolade.
  2. Kog 1½ dl vand og 1 dl piskefløde op.
  3. Sluk for varmen. Smelt chokoladen heri under omrøring.

Husblasguide:

  1. Kom koldt vand i en skål, og læg et blad husblas i ad gangen. Udblød i 10 min.
  2. Tag husblassen op af vandet. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Fjern den fra varmen. Afkøl husblassen, til den er lunken.
  3. Rør 1 dl af æggemassen i husblassen, inden den vendes i resten af fromagen. Rør hele tiden.
  4. Lad blandingen hvile, til husblassen akkurat begynder at stivne. Rør fløde og æggehvider i (hvis det står i opskriften)