Romfromage med sprød bund

Romfromage med sprød bund

Gør mormor kunsten efter med denne skønne romfromage med sprød bund.

(6-8 pers.)

Ingredienser

  • 7 blade husblas
  • 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • ¾ dl lys rom
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 2½ dl piskefløde
  • 150 g biscotti, små italienske småkager, vælg gerne nogle med chokolade i
  • 75 g blødt smør
  • Pynt:
  • flødeskum og bær (f.eks. hindbær)

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn. Rør lidt af æggemassen i husblassen, og rør herefter husblassen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Vend først æggehviderne i æggemassen. Vend herefter flødeskummet i.
  2. Knus biscottierne i en foodprocessor sammen med smørret. Fordel det i bunden af en skål. Hæld fromagen over. Lad det stivne i køleskabet i 6 timer. Pynt gerne fromagen med flødeskum og bær.