Søde bløde rosinboller i bradepande
Bag de dejlige boller helt naturel, eller med rosiner som her. Vi har bagt bollerne i en smurt bradepande, så de hæver sammen, og får bløde sider, når de skilles ad. Her får du opskriften på lækre og bløde rosinboller, som du nemt selv kan bage:
12 boller
Total:3 timer 3 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 25 g gær
- ¼ liter lunkent vand (evt. 50:50 mælk)
- 1 æg
- 25 g blødt smør
- 2 spsk. koldpresset olie (f.eks. nøddeolie)
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. groft salt
- evt. 125 g rosiner eller chokolade chunks
- ca. 550 g hvedemel
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i lunkent vand, eller halvt vand og halvt mælk (maks. 37 grader).
- Pisk ægget sammen, tag lidt fra til pensling, og rør resten i dejen sammen med smør og olie, sukker, salt og evt. rosiner eller chokolade chunks.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold evt. lidt tilbage. Ælt dejen smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
- Slå dejen ned, og form den til 12 boller à 80-85 g. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, eller i en smurt bradepande (20x30 cm), og lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 220 grader i 15-18 min. Sæt bollerne til afkøling på en rist.