Roulade med friske hindbær
En klassisk roulade med friske hindbær. Ønsker man en anden form for bær, kan man nemt erstatte hindbærene.
16 skiver
Ingredienser
- Dej:
- 3 æg
- 90 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 90 g hvedemel
- ¾ tsk. bagepulver
- 75 g smeltet smør
- 40 g mandelflager
- Desuden:
- 250 g hindbær
- 100 g flormelis
- 2½ dl flødeskum eller 1 portion hvid chokocreme (se bokstekst)
- Pynt:
- lidt mandelflager og revet, usprøjtet citronskal
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Kom hvedemel blandet med bagepulver i. Pisk dejen ca. 1 min. Pisk det smeltede smør i.
- Smør dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant 28x35 cm. Drys mandelflager over. Bag rouladen i ovnen ved 200 gr. i ca. 7-8 min., til den er gylden og gennembagt. Drys sukker på et andet stykke bagepapir.
- Læg rouladen herpå med oversiden nedad, og fjern det første stykke bagepapir. Læg et fugtigt men hårdopvredet rent viskestykke over.
- Mos skyllede og afdryppede hindbær med flormelis. 4. Fordel hindbærmosen over bunden. Rul sammen til en roulade. Server rouladen med flødeskum.