Roxykage: Sådan laver du den 'glemte' klassiker
Her får du opskriften på den klassiske roxykage samt historien om, hvor den (måske) stammer fra. En roxykage er en dejlig kage med en lækker smørcreme og hindbærsyltetøj i mellem lagene og et lækkert marcipanovertræk. For år tilbage var den lige så populær som citronmåne og diverse flødeskumskager, men nu er den gået lidt i glemmebogen. Det er stor synd og skam, så derfor får du den klassiske opskrift på roxykage her:
(Ca. 10 skiver)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 35-40 min.
- Fryse-egnet
- 3 æg (store)
- 150 g flormelis
- reven skal og saft af 1 citron (usprøjtet)
- 75 g hvedemel
- 75 g kartoffelmel
- ½ tsk bagepulver
- Smørcreme:
- 75 g smør
- 75 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æggeblomme (pasteuriseret)
- Endvidere:
- Hindbærsyltetøj
- Chokoladekrymmel
- 250 g rå marcipan
- 1 æggehvide (pasteuriseret)
- ca. 3 spsk flormelis
- Pynt:
- 100 g chokolade og røde cocktailbær
Sådan laver du den klassiske Roxykage:
- Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen. Rør reven citronskal og citronsaft i og tilsæt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret.
- Pisk æggehviderne stive. Rør 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i, og vend forsigtigt resten i. Hæld dejen i en velsmurt form, 25x25 cm, og bag kagen ved 170 grader i godt en halv time.
- Skær kagen i tre lige store baner. Rør smør og flormelis sammen til smørcremen og rør vaniljesukker i sammen med æggeblommen.
- Læg hindbærsyltetøj på den ene bund og læg en bund over. Kom det meste af smørcremen herpå og læg den sidste bund på. Smør resten af smørcremen på toppen og siderne. Drys siderne med chokoladekrymmel.
- Marcipanovertræk: Ælt marcipanen med æggehvide og flormelis og rul den ud til en smal bane, som kan dække overside og ender på kagen. Læg den på. Smelt chokoladen og pynt kagen med mønstre og cocktailbær som på billedet.