Rugbrød med blå birkes

Rugbrød med blå birkes

Dette rugbrød bliver ikke dårligereaf at være bagt dagen før,og det er nemt og godt, ogsåsom gnavebrød.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 500 g AMO rugbrødsblanding(mørkt rugbrød)
  • 50 g Hvid Hvede (Schulstad) eller sigtemel smør eller rapsolie til bradepanden og dejen
  • 2-3 spsk. blå birkes

  1. Opløs gæren i vandet og tilsætde to slags mel. Ælt dejenigennem.
  2. Smør en bradepande (ca.23 x 23 cm), og drys den tætmed birkes. Klap dejen ud i entilsvarende firkant, og læg deni bradepanden. Tryk den jævnttyk, pensl med fedtstof, og drysmed birkes. Tryk birkesene lidtned i dejen, og lad den hæveen god halv time.
  3. Bag brødet ved 185 gr. i ca.40 min.