Rugbrødslagkage med brombær

Rugbrødslagkage med brombær

Kom rugbrød i kagen. Riv rugbrødet på et råkostjern, eller findel det i en foodprocessoren. Og brug sæsonens søde brombær og brombærmarmelade (evt. færdigkøbt) i mellem lagene sammen med fløjlsblødt flødeskum.

8-10 personer

Ingredienser

  • Rugbrødsbunde:
  • 100 g smuttede mandler
  • 5 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g daggammelt, fintrevet rugbrød uden kerner
  • ¾ tsk. bagepulver
  • Fyld:
  • 100 g brombærmarmelade
  • 400 g brombær
  • ½ l piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 3 spsk. flormelis
  • Pynt:
  • friske mynteblade

  1. Hak mandlerne fint.
  2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til sej marengs. Rør æggeblommerne i. Bland rugbrød, mandler og bagepulver, og vend det i.
  3. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Kom dejen i. Stil formen i ovnen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Tjek at kagen er gennembagt. Afkøl kagen, og skær den i to bunde. Brug en god brødkniv til at skære med.
  4. Pisk fløden til blødt skum. Vend vaniljekorn og flormelis i.
  5. Smør bundene med brombærmarmelade. Skyl bærrene, og afdryp dem godt. Fordel creme og bær mellem kagebundene og på kagens top. Pynt evt. med mynteblade.