Rugbrødslagkage
Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde - her har vi brugt rugbrødet i den klassiske rugbrødslagkage.
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (1 kage: 6-8 personer)
- 100 g revet rugbrød
- 3 spsk farin
- 1/4 tsk bagepulver
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- evt. 2-3 spsk hakkede
- nødder
- evt. 1-2 spsk hakket chokolade
- Fyld:
- 500 g frugtgrød, f.eks. abrikos, sveske eller æble
- 1/4 l piskefløde
- Rist rugbrød og farin på en pande og hæld det i en skål til afkøling. Vend bagepulver i. Del æggene og pisk æggehviderne tive sammen med sukker. Vend æggeblommerne i og tilsæt rugbrød og evt. hakkede nødder og/eller chokolade.
- Smør dejen ud til 3 runde bunde (20 cm) på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og træk bagepapiret af.
- Læg dem sammen med frugtgrød og flødeskum.
- Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade eller nødder.