Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage

Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde - her har vi brugt rugbrødet i den klassiske rugbrødslagkage.

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 kage: 6-8 personer)
  • 100 g revet rugbrød
  • 3 spsk farin
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • evt. 2-3 spsk hakkede
  • nødder
  • evt. 1-2 spsk hakket chokolade
  • Fyld:
  • 500 g frugtgrød, f.eks. abrikos, sveske eller æble
  • 1/4 l piskefløde

  1. Rist rugbrød og farin på en pande og hæld det i en skål til afkøling. Vend bagepulver i. Del æggene og pisk æggehviderne tive sammen med sukker. Vend æggeblommerne i og tilsæt rugbrød og evt. hakkede nødder og/eller chokolade.
  2. Smør dejen ud til 3 runde bunde (20 cm) på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og træk bagepapiret af.
  3. Læg dem sammen med frugtgrød og flødeskum.
  4. Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade eller nødder.