Rugbrødsstave med kantarel-dip

Rugbrødsstave med kantarel-dip

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bage/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • 4-8 skiver rugbrød
  • 1 fed hvidløg (overskåret)
  • 1-2 spsk jomfruolivenolie
  • flagesalt
  • Dip:
  • 100 g friske kantareller (eller 25 g tørrede)
  • 15 g smør (eller 1 spsk olie)
  • 3 spsk mayonnaise
  • 3 spsk fromage frais (eller græsk yoghurt)
  • 1 spsk sennep
  • 2 stilke blegselleri (finthakkede)
  • 2 spsk syltede agurker (hakkede)
  • 2 spsk purløg (fintsnittet)
  • 1 spsk kapers
  • fintrevet citronskal + citronsaft
  • salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader.Gnid brødet medhvidløget og pensl med olivenolie. Skær det i 1 cm brede stave og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt og bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 min.
  2. Steg de rensede (eller udblødte) kantareller i 5 min. på en varm pande med fedtstof og krydr med salt og peber. Afkøl dem og hak dem med en kniv.
  3. Rør mayonnaisesammen med deøvrige ingredienser og tilsæt kantareller. Smag til med citron, salt og peber.