Rugbrødsstave med kantarel-dip
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bage/stegetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnede
- Ingredienser:
- 4-8 skiver rugbrød
- 1 fed hvidløg (overskåret)
- 1-2 spsk jomfruolivenolie
- flagesalt
- Dip:
- 100 g friske kantareller (eller 25 g tørrede)
- 15 g smør (eller 1 spsk olie)
- 3 spsk mayonnaise
- 3 spsk fromage frais (eller græsk yoghurt)
- 1 spsk sennep
- 2 stilke blegselleri (finthakkede)
- 2 spsk syltede agurker (hakkede)
- 2 spsk purløg (fintsnittet)
- 1 spsk kapers
- fintrevet citronskal + citronsaft
- salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader.Gnid brødet medhvidløget og pensl med olivenolie. Skær det i 1 cm brede stave og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt og bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 min.
- Steg de rensede (eller udblødte) kantareller i 5 min. på en varm pande med fedtstof og krydr med salt og peber. Afkøl dem og hak dem med en kniv.
- Rør mayonnaisesammen med deøvrige ingredienser og tilsæt kantareller. Smag til med citron, salt og peber.