Rugfocaccia med rosmarin og ost

Rugfocaccia med rosmarin og ost

Prøv at servere dette skønne foccacia til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmaden.

1 stk. til ca. 8 personer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 200 g rugmel
  • 1 tsk. salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • Fyld:
  • 2-3 spsk. friskhakket rosmarin
  • 100 g salatost eller feta
  • Desuden:
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie og 2 tsk. flagesalt til drys

  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt rugmel, salt og hvedemel. Rør dejen sammen, den er ret fugtig og kan ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket i køleskab 10-12 timer eller natten over.
  2. Fordel dejen på bagepapir på en bageplade i en rektangel ca. 25 x 30 cm. Lad dejen efterhæve 15 min. Tryk små fordybninger med fingerspidserne. Fordel små stykker salatost og rosmarin over, som du trykker lidt ned i dejen. Dryp med rapsolie, og drys salt over.
  3. Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Server gerne brødet, mens det stadig er lunt.