Rugkernebrød

Rugkernebrød med abrikos og mandler

Groft og knasende fuld af nødder, kerner og smag.

1 brød

Ingredienser

  • 60 g knækkede rugkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl kogende vand
  • 75 g cashewnødder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 4,5 dl vand
  • ¾ pakke gær
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 dl skyr
  • 10 g salt
  • 100 g mandelmel
  • 500 g rugmel
  • 1 stor silikoneform

Sådan gør du

  1. 1/ Stil rugkerner og hørfrø i blød i det kogende vand i 15 minutter.
  2. 2/ Hak cashewnødderne, og snit abrikoserne i strimler.
  3. 3/ Rør gæren helt ud i vandet, og tilsæt olie, skyr, salt, mandelmel og rugmel.
  4. 4/ Hæld vandet fra rugkerner og hørfrø, og tilsæt dem til dejen. Rør dejen godt i igennem.
  5. 5/ Fordel dejen i formen, og glat den ud med en våd hånd. Prik med en gaffel i overfladen, og stil den til hævning i rugbrødsformen i ca. 3 timer.
  6. 6/ Bag rugbrødet midt i ovnen ved 200 grader i først 1 time, dæk så brødet med stanniol, og lad det bage 1 time mere.
  7. 7/ Når brødet er færdigt, pakkes det ind i et vådt viskestykke med et tørt håndklæde omkring. Stil det på køl eller til side til dagen efter. På den måde bevarer det sin saftighed og er nemt at skære ud.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Brødkrans med oliven